LUDOMANIBEHANDLING HOS TJELE
Gratis ludomanibehandling
Behandlingscenter Tjele tilbyder ludomanibehandling i København, Aarhus, Aalborg og Kolding. Behandlingen er gratis.
Ludomanibehandlingen foregår hovedsageligt uden for normal arbejdstid, så du kan passe arbejde eller uddannelse samtidig med, at du deltager i behandlingen.
Langt de fleste, der går i ludomanibehandling, får løst deres spilleproblem – derfor, hvis du har problemer med spil, så kontakt os, og lad os hjælpe dig til en løsning.
Sådan får du hjælp:
- Kontakt os på tlf. 70 60 22 00 – vi svarer alle dage
- Der aftales en indledende samtale
- Ved den indledende samtale får vi en snak om dit spil og situation
- Behandlingens principper og forløb gennemgås
- Der aftales opstartsdato for din behandling
- Såfremt familie eller pårørende deltager i samtalen, får de information om familiebehandlingen, og der aftales eventuel opstart.
Se film med Christian, der har været i ludomanibehandling
Ludomanibehandlingens mål
Når man har udviklet ludomani, er der kun én holdbar løsning – nemlig helt at holde op med at spille om penge. Men det er kun muligt, når livet som spillefri føles mere tilfredsstillende end livet med spil.
Derfor arbejder vi i ludomanibehandlingen med mere end ”bare” at holde op med at spille. Vi arbejder samtidig med, hvordan man opnår en bedre livskvalitet, hvordan man genopretter sit forhold til partner og familie, og hvordan man får styr på sin økonomi. På den måde kommer livet uden spil føles som en gevinst og ikke et tab.
Ludomanibehandlingens elementer
Behandlingen består af:
- En udredende forsamtale og visitation
- Behandling. 2 møder ugentligt á 4 timer i 6 – 9 uger efter behov
- Efterbehandling i fire måneder, hvor vi mødes hver 14. dag til et firetimers møde
- Familieprogram. Som weekendkursus eller aftenmøder
Ludomanibehandlingen foregår i mindre grupper med omkring 8 deltagere.
Ved den første samtale afdækker vi sammen spillets omfang og karakter. Ved forsamtalen afdækker vi alvoren i dit spilleproblem, og vurderer hvilke problematikker, der skal tages hånd om i løbet af behandlingen, så du får den bedste hjælp til din ludomani.
Den udredende samtale varer 1 – 1½ time, og vi anbefaler, at du inviterer partner, familiemedlem eller andre, der har været berørt af dit spil med til samtalen, sådan at både du selv og dine pårørende har mulighed at få svar på de spørgsmål, I har om behandlingsforløbet.
Ludomanihandlingen består af 2 møde ugentligt i 7 – 9 uger, og behandlingen består af:
- Foredrag og undervisning
- Gruppemøder
- Individuelle samtaler med ludomanirådgiver
- Individuelle opgaver
- Introduktion til selvhjælpsgrupperne GA (Anonyme Gamblere)
Vi tilbyder økonomisk rådgivning og hjælp til at opstille et budget og udarbejde en plan for tilbagebetaling af gæld, hvor der er behov for dette.
På aftenholdene sørger vi for at servere et let måltid mad i løbet af behandlingen.
Når man har været i behandling for ludomani, er det vigtigt, at man får rette støtte i den første svære tid som spillefri. Som opfølgning på din ludomanibehandling følger derfor 4 måneders efterbehandling.
I efterbehandlingen arbejder du med, hvordan du i dagligdagen bruger den viden og de redskaber, du har fået i behandlingen.
Efterbehandlingen strækker sig over 4 måneder, med 1 møde á 4 timer hver 14. dag.
Familiebehandling er et tilbud til nære pårørende til ludomaner i behandlingen, og familieprogrammet foregår enten som aftenbehandling én gang ugentligt i 5 uger, eller som et weekendkursus.
Familieprogrammet er udelukkende for de pårørende, og ludomanen selv deltager ikke.
I familiebehandlingen møder man andre i samme situation i et forum, hvor man åbent og fordomsfrit kan tale om spillets konsekvenser for familien.
Familiebehandlingen er en uvurderlig hjælp til, hvordan familien kan genvinde den tillid, som spillet har ødelagt.
Stor tilfredshed med ludomanibehandlingen hos Tjele
I en undersøgelse svarer 9 ud af 10 deltagere, at de er “tilfredse” eller “meget tilfredse” med resultatet af deres ludomanibehandling.
Behandlingsteamet
Behandlingen forestås af rådgivere som alle er uddannet og certificeret inden for ludomanibehandling. Samtidig er der til alle afdelinger tilknyttet psykiater og læge.
Ludomanibehandlingens indhold
I behandlingen får du hjælp til at forstå din ludomani. Du får samtidig en forståelse for de mekanismer, der gør, at man kan blive afhængig af spil, og du får hjælp til at udvikle de værktøjer, der skal til, for at du får et godt liv uden pengespil.
Samtidig får du hjælp til at udarbejde strategier til, hvordan du får rettet op på din økonomi, og hvordan du genopretter tilliden fra dine nærmeste.
Målet med ludomanibehandlingen er ikke bare at holde op med at spille, men er også en hjælp til, hvordan deltagerne får en forbedret livsstil og et forbedret forhold til dem, de holder af.
Det første jeg tænkte på om morgenen var, hvilke kampe jeg skulle spille på i dag – og det sidste jeg tænkte på, før jeg faldt i søvn var, hvorfor det igen gik galt.
_______
Morten. Ludoman
Det første jeg tænkte på om morgenen var, hvilke kampe jeg skulle spille på i dag – og det sidste jeg tænkte på, før jeg faldt i søvn var, hvorfor det igen gik galt.
_______
Morten. Ludoman
Behandling af ludomani – Behandlingsprincipper
Behandlingscenter Tjeles ludomanibehandling baserer sig på kognitiv adfærdsterapi og minnesotamodellen. Kognitiv terapi har vist sig effektiv, når man arbejder med ludomani, og at behandlingen er en Minnesotabehandling betyder blandt andet:
- At alle rådgivere selv har personlig erfaring med misbrug
- At familiebehandlingen er et centralt element i behandlingen
- At deltagerne opfordres til at gå til møder i GA (Anonyme Ludomaner) som hjælp mod deres ludomani
Andre misbrug
Vores statistikker siger, at ca. 15 % af deltagerne i ludomanibehandlingen også er afhængig af alkohol, hash eller stoffer.
Under den udredende forsamtale bliver det vurderet, hvordan de øvrige misbrug gribes an, om det kan adresseres sideløbende med behandlingen af ludomani, eller om det er nødvendigt at henvise deltageren til en egentlig misbrugsbehandling, inden behandlingen for ludomani startes op.
Ludomanibehandling som døgnbehandling
Nogle ludomaner er så belastede af deres spil, at de ikke umiddelbart vil kunne indgå i et ambulant behandlingsforløb. Til dem er der et tilbud om et 2 – 3 uger døgnbehandlingsforløb, inden de starter i den ambulante ludomanibehandling.
Tilbuddet gælder for ludomaner:
- Der har en lang historie med ludomani, og som har haft gentagne behandlingsforsøg.
- Der har brug for psykiatrisk udredning i stabile omgivelser.
- Med en psykiatrisk diagnose eller andre udfordringer, der kan vanskeliggøre gennemførelsen af et ambulant behandlingsforløb.
- Der har uafklarede familiære-, boligmæssige- eller sociale forhold.
I døgnbehandlingen er man afskærmet fra omverdenen i en periode og får mulighed for at falde til ro og komme til kræfter, inden man påbegynder den ambulante behandling for ludomani.
Her kommer du i ludomanibehandling:
Ludomanibehandling København
Vester Voldgade 96, 3
1552 København V
Ludomanibehandling Aarhus
Hack Kampmanns Plads 1
8000 Aarhus C
Ludomanibehandling Aalborg
Adelgade 2
9000 Aalborg
Ludomanibehandling Kolding
Akseltorv 6
6000 Kolding
Bor du langt væk fra vores behandlingscentre?
Har du svært ved at møde op til vores ludomanibehandling i København, Aarhus, Aalborg eller Kolding, kan du deltage i Tjeles gratis online ludomanibehandling – hvor der også er støtte og hjælp til de pårørende.