LUDOMANIBEHANDLING I KOLDING
Spiller du for mere end du har råd til?
Skaber spil problemer mellem dig og dine nærmeste? Lyver du over for andre om, hvor meget du spiller? Så lad os hjælpe dig med en løsning.
Behandlingscenter Tjele tilbyder behandling af ludomani i centrum af Kolding. Behandlingen foregår uden for normal arbejdstid, så du kan passe uddannelse eller arbejde, mens behandlingen står på.
Ludomanibehandling for Sønderjylland og Trekantområdet
På nuværende tidspunkt findes der ingen gratis ludomanibehandling i Sønderjylland. Så har man et spilleproblem og bor i Sønderjylland, er ludomanibehandlingen i Kolding for de fleste den bedste mulighed.
Ludomanibehandlingen i Kolding ligger meget centralt i gåafstand fra Kolding Banegård og busstationen, og med gode parkeringsmuligheder tæt på.
Ludomanibehandling Kolding ligger i gåafstand fra fra rutebilstationen
Kun 10 minutters gang fra Kolding Banegård til behandlingscenteret
Der er 2 parkeringspladesen indenfor 50 meter
Ludomanibehandlingens målsætning
Når man har udviklet ludomani, så er der erfaringsmæssigt kun én realistisk løsning, nemlig helt at holde op med at spille.
Det er derfor behandlingens målsætning. Men samtidig arbejdes der i behandlingen blandt andet med:
- Hvordan man forhindrer tilbagefald
- Hvordan man tackler højrisikosituationer uden at spille
- Hvordan man håndterer penge og igen får styr på sin økonomi
- Hvordan man genvinder tilliden fra de nærmeste
- Hvordan man vender tilbage til det, man har forsømt, f.eks. fritidsinteresser, venskaber osv.
Behandlingen har således to hovedfokus: ét, at man holder op med at spille om penge, og to, at man får en forbedret livsstil familiært, socialt og økonomisk.
Se film med Marcus der har været i behandling for ludomani:
Jeg voksede op på en gård lige uden for Kolding. Som teenager spillede jeg sportsbetting i det små og lidt poker med vennerne. Jeg kom ind i en periode, hvor jeg vandt et par tusinde på bets og begyndte at satse. Det virkede så nemt. Jeg tabte pengene igen, men fiksede det med et quicklån. Vandt, tabte, tabte stort, vandt stort. Da jeg fyldte 26 havde jeg en gæld på over 200.000 til quicklån, venner og familie. Det var et sort hul. Min redning var, at kæreste, familie og min bedste ven sagde STOP. I dag er det et år siden, jeg var i behandling. Spiller ikke mere og er i gang med en landbrugsuddannelse.
_______
Christian 28 år, ludoman fra Sønderjylland
Jeg voksede op på en gård lige uden for Kolding. Som teenager spillede jeg sportsbetting i det små og lidt poker med vennerne. Jeg kom ind i en periode, hvor jeg vandt et par tusinde på bets og begyndte at satse. Det virkede så nemt. Jeg tabte pengene igen, men fiksede det med et quicklån. Vandt, tabte, tabte stort, vandt stort. Da jeg fyldte 26 havde jeg en gæld på over 200.000 til quicklån, venner og familie. Det var et sort hul. Min redning var, at kæreste, familie og min bedste ven sagde STOP. I dag er det et år siden, jeg var i behandling. Spiller ikke mere og er i gang med en landbrugsuddannelse.
_______
Christian 28 år, ludoman fra Sønderjylland
Ludomanibehandlingens elementer
Ludomani er en voldsom belastning, ikke bare for den, der spiller, men i høj grad også for partner og familie.
Økonomiske problemer, løgne og brudte aftaler er typiske konsekvenser af ludomani, og det går ud over hele familiens trivsel. Derfor tilbyder vi familiebehandling, hvor man mødes med andre i samme situation og bearbejder de oplevelser, man har haft, sammen med ligesindede.
Behandlingen består af:
- Forsamtale og visitation
- Behandling
- Efterbehandling
- Familieprogram
Da behandlingen foregår efter normal arbejdstid, dvs. at man møder ind lige efter arbejde, sørger vi for et let måltid mad i løbet af aftenen.
Ved den første samtale afdækker vi sammen spillets omfang og karakter. Ved denne samtale vurderes det også, om der er andre personlige problemstillinger, der kræver opmærksomhed i behandlingsforløbet.
Vi anbefaler at du inviterer ægtefælle, partner, forældre eller en anden pårørende med til denne samtale.
I forsamtalen har du mulighed for at få svar på de spørgsmål, du måtte have brug for, inden du påbegynder din behandling.
Behandlingen af ludomani består af 2 møde ugentligt i 7 – 9 uger.
Møderne består af:
- Foredrag og undervisning
- Gruppemøder
- Individuelle samtaler med ludomani rådgiver
- Individuelle opgaver
- Introduktion til selvhjælpsgrupperne GA (Anonyme Gamblers)
Endvidere tilbyder vi hjælp til at opstille budget og udarbejde en plan for tilbagebetaling af gæld, hvor der er behov for dette.
Behandlingen foregår i mindre grupper med typisk 8 deltagere.
Vores behandling for ludomani foregår uden for normal arbejdstid, så du kan passe arbejde eller skole samtidig med, at du deltager i vores ludomani behandling.
Som opfølgning på din ludomanibehandling følger 3 måneders efterbehandling.
I efterbehandlingen arbejder du med, hvordan du i dagligdagen bruger den viden og de redskaber, du har fået i behandlingen, så du får støtte til den første svære tid som spillefri.
Efterbehandlingen strækker sig over 3 måneder, med 1 møde á 4 timer 1 gang hver 14. dag.
Det er hårdt at være pårørende til en ludoman. Mistillid, frustration og frygt for fremtiden er oftest dominerende følelser hos ludomaners familie, og det er vigtigt at man som pårørende også får hjælp og støtte til at komme videre efter en hård tid med spil.
Familiebehandlingen giver de pårørende mulighed for at bearbejde de negative konsekvenser, som spillet har haft og giver redskaber til, hvordan man som familie kommer videre efter en hård tid med spil.
I familiebehandlingen møder man andre i samme situation i et forum, hvor man åbent og fordomsfrit kan tale om hvordan spillet har påvirket familiens trivsel.
Familieprogrammet består af foredrag og gruppediskussioner, og i familiebehandlingen arbejdes der bl.a. med følgende temaer:
- Hvad er Ludomani – hvordan kan man blive afhængig af spil?
- Medafhængighed – de typiske reaktioner hos pårørende til ludomaner
- Tilbagefald – hvad stiller man op hvis uheldet er ude?
- Den første tid – hvilke ændringer skal der ske i familien efter spillet er stoppet?
- Kommunikation – hvordan man skaber en forbedret kommunikation mellem ludoman og de pårørende?
Familieprogrammet er udelukkende for de pårørende, og ludomanen selv deltager ikke.
Er du i tvivl om du har et spilleproblem?
Tag ludomanitesten, og få svar på, om du har udviklet ludomani.
Behandling for ludomani i Kolding – Behandlingstider:
- Mandag
- Behandling
17.00 – 21.00
- Tirsdag
- Efterbehandling
17.00 – 21.00
- Onsdag
- Familiebehandling
17.00 – 20.00
- Torsdag
- Behandling
17.00 – 21.00
Da behandlingen foregår lige efter normal arbejdstid, sørger vi for et let måltid mad i løbet af aftenen.
Ludomanibehandling som døgnbehandling
Nogle ludomaner er i en så belastet situation, at de har brug for en periode i døgnbehandling, hvor de får en pause fra deres dagligdag og den situation, som spillet har medført, inden de påbegynder den ambulante ludomanibehandling. Til dem er der tilbud om et døgnbehandlingsforløb i 2-3 uger.
Tilbuddet gælder for ludomaner:
- Der har været i gentagne ambulante behandlinger for ludomani uden nogen nævneværdig effekt
- Der har brug for psykiatrisk udredning i stabile omgivelser
- Med en psykiatrisk diagnose eller andre udfordringer, der kan vanskeliggøre gennemførelsen af et ambulant behandlingsforløb
- Der har meget ustabile sociale forhold
I døgnbehandlingen er man skærmet fra omverdenen, og man har mulighed for at ”finde sine fødder”, inden man overgår til den ambulante behandling for ludomani på afdelingen i Kolding.
Stor tilfredshed med ludomanibehandlingen hos Tjele i Kolding
I en undersøgelse svarer 9 ud af 10 deltagere, at de er “tilfredse” eller “meget tilfredse” med resultatet af deres ludomanibehandling.
Alkohol- og andre misbrug
Omkring 15 % af deltagerne i ludomanibehandlingen har samtidig et misbrug af kokain, hash eller alkohol.
Ved forsamtalen vurderes det, om et eventuelt andet misbrug kan håndteres i ludomanibehandlingen, eller om dette skal løses inden ludomanibehandlingen startes op.
Vi gør opmærksom på, at midler bevilget af Sundhedsministeriet til behandling af ludomani ikke kan benyttes til behandling af andre misbrug.
Psykiatri
Blandt ludomaner er der – i forhold til befolkningen generelt – en overhyppighed af psykiatriske lidelser som f.eks. ADHD og depression.
Ludomanibehandlingen i Kolding har tilknyttet psykiater, som er til rådighed for ludomaner i behandlingen, som måtte have brug for dette.
Konsultationer med psykiater foregår fortrinsvis som skærmkonsultation.
Ludomanibehandling i Kolding
Behandlingscenter Tjele
Ludomanibehandlingen
Akseltorv 6
6000 Kolding
Kontakt os
Vil du vide mere om ludomanibehandling i Kolding?
Åbent alle dage, døgnet rundt.